SvD Perfect Guide
Annons

”Gåslever är mitt första matminne”

Foto: Rrickard Sund

Fotografen och instagramkocken Patric Nadalutti avrundar gärna med en spetsad kaffe, uppkallar paraddrinken efter sin flickvän och älskar olika sorters blötdjur.

Text: Mari Janson - 30 september 2020

Vilken stockholmskrog besöker du oftast (och vad beställer du?)
– Jag tycker om att runda av dagen med en caffé corretto i stora baren på Riche, oavsett om kvällen forsätter där, hemma eller på annan plats.

Ditt livs mest minnesvärda måltid?
– När min flickvän Jonna och jag följde med Lotta Klemming ut i Grebbestads skärgård, la till vid en sandbank vars botten var full av vilda bohuslänsostron. Det var en otrolig matupplevelse att frakta vilda ostron direkt från källan till munnen, stående mitt i vattnet en solig vårdag. Oslagbart. Vi älskar ostron, och äter det varje onsdag utan undantag.