Aktieanalys

Daniel Zetterberg:Garo: Fallande bostadsmarknad leder till ökad spänning

Garo har klarat sig hyggligt bra trots bostadsfrossan på börsen. Men nyproduktionsmarknaden lär minska framöver och frågan är om den växande affären inom laddstolpar för elbilar kan väga upp. Att bolaget nu sparkar vd:n adderar till osäkerheten.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Garo säljer produkter och system för elinstallationsmarknaden som kabelskåp och komponenter som brytare, energimätare, transformatorer, styrsystem, etc. Produkterna säljs företrädesvis via grossister som Ahlsell och Elektroskandia med flera. En stor del av produkterna installeras vid nybyggnation av bostäder. Men ett växande område är inom laddstolpar för elbilar. Garo har drygt 400 anställda och huvudkontoret finns i Gnosjö där bolaget tillsammans med anläggningen i Polen bedriver tillverkning.

Annons

Det finns mycket som lockar i Garo (178 kr). Det välskötta Gnosjöföretaget har ett starkt varumärke med egna produkter i en spännande nisch. Till det kan läggas en intressant position inom laddstolpar till elbilar som växer kraftigt.

Aktien har periodvis begåvats med värderingsmultiplar över 30 gånger vinsten (P/E). På vissa sätt visade morgonens bokslut från Garo varför det fortsatt är en intressant aktie att äga. Omsättningen fortsatte växa och rörelsemarginalen steg under fjärde kvartalet. 2018 blev totalt sett ett klart godkänt år även om tillväxten taktat ned.

Annons
Annons
Annons