X
Annons
X
Analys

Tobias Brandel: Gardells segertåg sätter aids i fokus

Kronprinsessan Victoria stal showen på måndagskvällens Gaygala, där Jonas Gardells segertåg med aidstragedin "Torka aldrig tårar utan handskar" fortsatte. Den framtida statschefens omfamnande av hbt-rörelsen är en politisk milstolpe, men frågan är om svenska bögar, flator och transpersoner inte är lite väl tacksamma mot alla som är snälla mot dem.

Kvällens i särklass största jubel på Cirkus utbröt vid halv tolv-tiden när kronprinsessan Victoria gick upp på scenen för att dela ut pris till Årets Hbt-person på tidningen QX Gaygala. Det var ett unikt ställningstagande av en medlem av den svenska kungafamiljen.

Ingen av dem har tidigare synts till i hbt-sammanhang som Gaygalan eller Pride, och nu var det dessutom den blivande statschefen som offentligt omfamnade rörelsen.

Jonas Gardell utsågs till årets ”Årets HomoBiTrans” på Gaygalan 2013 som hålls på Cirkus i Stockholm. Här syns han tillsammans med kronprinsessan Victoria.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 4

Kronprinsessan Victoria delade ut pris till Jonas Gardell som utsågs till årets ”Årets HomoBiTrans” på Gaygalan

Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX Bild 2 av 4

Kronprinsessans närvaro var inte förannonserad och hennes överraskande entré fick kvällens längsta och högsta applåd av publiken på Cirkus i Stockholm. – Victoria, du är vår kronprinsessa, men jag tror att jag i kväll är vår drottning, utbrast Jonas Gardell.

Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX Bild 3 av 4

Jonas Gardell tilldelas pris för årets bok för ”Torka aldrig tårar utan handskar. Ewa Fröling delar ut priset. Gaygalan 2013 hålls på Cirkus i Stockholm.

Foto: SCANPIX Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X