Annons

Gardell: Handlar om livets skörhet och tillfällighet

Jonas Gardell är aktuell med miniserien "De dagar som blommorna blommar".
Jonas Gardell är aktuell med miniserien "De dagar som blommorna blommar". Foto: Jessica Gow/TT

Jonas Gardells nya tv-serie "De dagar som blommorna blommar" handlar om att tro att man har kontroll medan man i själva verket saknar det helt.

– Vi lever våra liv som att det är en mänsklig rättighet att bli gammal, medan vi egentligen borde förstå att det här är vår utmätta tid och vår stund på jorden, säger Jonas Gardell.

Under strecket
Sofia Sundström / TT
Publicerad

Ständigt aktuell med shower, böcker och manus – mellan repetitionerna för "Queen of fucking everything" träffar TT Jonas Gardell inför hans kommande miniserie "De dagar som blommorna blommar". Liksom med "De halvt dolda" och "Torka aldrig tårar utan handskar" har han här samarbetat med regissören Simon Kaijser och producenten Maria Nordenberg.

– Jag har betraktat de här tre serierna som en enhet, inte bara för att det är samma gäng som har gjort dem, utan för att alla tre tydligt handlar om livets oändliga skörhet och tillfällighet. Våra liv är tillfälliga, våra liv är sköra så det gäller verkligen att passa på. Den här gången har vi till och med tagit med det i titeln, säger Jonas Gardell.

Annons
Annons
Annons