Annons
X
Annons
X

Garås 10 julklappar i Fotbollseuropa

Vem är värd en egen forskningsgrupp? Vem får nöja sig med en bok? Johanna Garå har dragit på sig tomteluvan och delat ut julklappar i Fotbollseuropa.

[object Object]
Förväntansfullt fotbollsgäng (övre raden fr v): Zlatan Ibrahimovic, Mario Balotelli, Lionel Messi, José Mourinho, Cristiano Ronaldo, Roman Abramovitj, Andrea Pirlo och Manuel Neuer. Foto: AP

Medan de andra stora ligorna går på julledighet fortsätter Premier League tack och lov som vanligt. Vi kommer kunna njuta av hela nio matcher på annandagen och två omgångar till före trettondagshelgen. Kommer ledande Manchester United kunna hålla avståndet ner till de jagande konkurrenterna, tro?

I Spanien och Italien kan Barcelona och Juventus fira jullov som klara serieledare. Spelarna i La Liga och Serie A gick i går på ett två veckor långt brejk medan franska Ligue 1 – där det är jämnt mellan PSG, Lyon och Marseille i toppen – har uppehåll fram till 11 januari.

I tyska Bundesliga, som redan förra helgen inledde sitt månadslånga uppehåll, leder Bayern München med hela nio poäng före Bayer Leverkusen. Och just Bayerns imponerande höst leder mig in på de julklappar jag vill dela ut så här dan före dopparedan:

Annons
X

Målvakten
Manuel Neuer får ett Nintendo alternativt en fängslande bok för att ha något att göra under matcherna. Bayern har släppt in ynka sju mål på 17 omgångar! En distraherad Neuer skulle kanske göra toppstriden lite mer spännande under våren.

Jag hade velat ge
Andrea Pirlo,
Francesco Totti och
Xavi evigt fotbollsliv men eftersom jag inte har hittat något fungerande livselixir så får de tre mästarna var sitt syrgastält istället. Det verkar ju ha funkat på Raúl som sov i ett specialbyggt syrerum därhemma.


Lionel Messi har snart slagit alla rekord som går att slå och är så överlägsen att jag tycker lite synd om övriga spelare (som inte är hans lagkamrater). Därför får argentinaren en utmaning i julklapp – under 2013 måste han spela med höger sko på vänster fot och tvärtom. Fast det skulle inte förvåna mig om han vinner sin femte guldboll om ett år ändå...

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Två stora julkramar till min kollega Tomten och Glenn Hysén med hopp om förbättrade resultat under 2013. För nog håller den store skäggige mannen också på Liverpool?


  José Mourinho får ett ljudisolerat rum där han dagligen kan få utlopp för sin ilska istället för att ta ut den på världen. Med tanke på att Real Madrid ligger trea i La Liga, lååångt efter Barcelona, och dessutom fick tuffast möjliga lottning i åttondelsfinalen av Champions League (Manchester United) har portugisen en hel del att gråtskrika över.


  Mario Balotelli får en resa till ett mycket fattigt land under vilken han förhoppningsvis kan inse hur bra han har det och att han inte bör kasta bort möjligheten att bli en av världens allra främsta fotbollsspelare.


  Roman Abramovitj får Sven-Göran Eriksson i julklapp. Chelseaägaren lär ju fortsätta sparka tränare på rullande band – han har avverkat nio managers på nio år – och då kan det vara smidigt att ha svensken nära till hands.

  Till
  Cristiano Ronaldo har jag samlat ett paket fullt med glädje. Det var i början av september som portugisen berättade att han var ledsen. Och det har märkts på planen. Förra säsongen, när laget vann ligan, gjorde Ronaldo 20 ligamål före jul. Inför helgens omgång hade han ”bara” gjort 14 stycken.


  Svensk fotboll får av mig en egen forskningsgrupp som enbart ska fokusera på att ta fram ett sånt där livselixir till Zlatan Ibrahimovic. Om vi kan få behålla landslagskaptenen i nuvarande form behöver vi inte oroa oss för en framtid på fotbollens bakgård. Eller vad säger du, Joe Hart?


  Alex Ferguson får...äsch, jag tror minsann att United-managern blir utan julklapp i år. Han har ju redan ”fått” Robin van Persie, som sedan sommarens flytt från Arsenal gjort hela tolv mål i Premier League. Det räcker så.

  Avslutningsvis skickar jag två stora julkramar till min kollega Tomten och Glenn Hysén med hopp om förbättrade resultat under 2013. För nog håller den store skäggige mannen också på Liverpool?

  Testa dig själv i senaste veckornas sportquiz

  V 42 | Vem vann första Stockholm Open? quiz.svd.se V 40 | Vilken tung titel tog Steua Bukarest? quiz.svd.se V 39 | Vad heter vår första majorsegrare? quiz.svd.se
  Annons
  Annons
  X

  Förväntansfullt fotbollsgäng (övre raden fr v): Zlatan Ibrahimovic, Mario Balotelli, Lionel Messi, José Mourinho, Cristiano Ronaldo, Roman Abramovitj, Andrea Pirlo och Manuel Neuer.

  Foto: AP Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X