X
Annons
X

Garanterat fritt från änglahår

Hej tomtegubbar slå i glasen och låt oss lustiga vara. Den som får spader av dylik julrekvisita, kan i stället slinka in på utställningen Stars som undviker alla associationer till annalkande helg.
Benjamin Slotteröy är en av fyra konsthantverkare i ung egensinnig utveckling som medverkar. Han har fyllt transparenta tuber av glas med gnistrande glaskross. Med glastuben Pure Arctic skapar han illusionen av isig polarsnö och understryker det absurda i att USA importerar mineralvatten från Sverige och vice versa.
Emma Linde visar ett par väl använda blå jeans. Hon har sprättat upp sina egna och pojkvännens byxor och sammanfogat denna andra hud igen till nya uttryck. Väggens jeans blir en djurpäls eller en jakttrofé. Maria Boij skapar hotfull miniatyrscenografi av lera i stengods och porslin. Från Bröderna Grimm har hon hämtat motivet Flickan som inte kunde sluta dansa med blodiga benstumpar vid avslitna fötter och skor. Glaskonstnären Gabriella Höglin lindar bulliga grällt färgade "godisremmar" runt tunga
cylinderformer.
Garanterat fritt från tomtebloss och änglahår alltså. Åsa Wall

Galleri Inger Molin. Stars pågår till 15 december.

Annons
X
Annons
X
Annons
X