Annons

Går inte att snacka bort USA-byggda Volvo S60

Direkt från Charleston, USA – nya Volvo S60. Som en mindre kopia av S90 fast mycket roligare att köra.
Direkt från Charleston, USA – nya Volvo S60. Som en mindre kopia av S90 fast mycket roligare att köra. Foto: Fredrik Persson/TT

Att Volvos bilar byggs på västkusten har vi lärt oss sedan barnsben men vem kunde ana att de en dag skulle komma ännu längre västerifrån, från USA. Från andra sidan Atlanten har nämligen dagens testbil anlänt, nya Volvo S60.

Under strecket
Publicerad

Även bakifrån är nya S60 lik storebror S90. Fast här har designavdelningen smugit in en liten ”ankstjärt” på bakluckan som ska fungera som spoiler. Plus i kanten för att även baklyktorna tänds vid körning med varselljus.

Foto: Fredrik Persson/TT

Volvo är fortfarande bäst när det gäller sittkomfort.

Foto: Fredrik Persson/TT

För den som vant sig vid Volvos rymliga kombibilar ter sig det här bagageutrymmet lite ynkligt. V60 sväljer drygt en kubikmeter mer bagage.

Foto: Fredrik Persson/TT

På plats bakom ratten går det inte att missta sig – det här är en Volvo. Fast jag föredrar förstås vanliga rattar för att ställa in värmen i stolar och kupé. Att under färd hitta rätt med pekfingret i menyn på skärmen stjäl för mycket uppmärksamhet från körningen.

Foto: Fredrik Persson/TT
Foto: Fredrik Persson/TT

S60 går bara att få med den bensindrivna T5-motorn. Vill du ha ännu mera kraft får du beställa den med ytterligare en motor. Eldriven.

Foto: Fredrik Persson/TT
Foto: TT
Foto: TT

I början av förra året körde jag Volvos nya S90, som just kommit till Sverige med tåg från Daqing i Kina.

Nu kör jag lillebror S60, som skeppats över Atlanten från Volvos nya USA-fabrik i Ridgeville, en förort till Charleston i South Carolina.

Annons
Annons
Annons