Gammalt och nytt i skön mix

Bland höstens inredningstrender ersätts prylpoäng av individualitet och substans. I osäkra tider söker vi efter trygghet och gör hellre om gammalt än köper nytt.

Under strecket
Publicerad
Malin Ehlin alias Mrs Murphy gör nytt med mönster från Dalarna.

Malin Ehlin alias Mrs Murphy gör nytt med mönster från Dalarna.

Foto: CLEJS NORDFJELL
Annons

I höst är det få prylar till hemmet som är iögonfallande. Att köpa superdyr design bara för att visa upp känns helt fel. I stället klär vi om den ärvda fåtöljen, fyndar på Blocket och det vi köper nytt är sådant som vi verkligen behöver och har användning för. Färgerna är lugna, snälla och nästan lite dova. Att blanda nytillverkat och second hand ligger helt rätt i tiden och det är inte alltid man kan se vad som är vad. På Formex, mässan för branschfolk, där de senaste inredningsaccessoarerna visas upp syntes en salig blandning av just gammalt och nytt, nya mönster på tidlösa former, nya former med traditionella material och så vidare.

– Att vi blandar gammalt och nytt och återanvänder produkter är oundvikligt. Det grundar sig i en längtan efter substans och personlighet i tillvaron. Det är den lilla konsumentens sätt att via sina vardagsval faktiskt kraftigt markera att det är hög tid att ta hand om vår jord, säger trendanalytikern och designern Paula Malm.

Annons
Annons
Annons