Stockholm! Staden som växerGammal satir blir som ny i medryckande stadskabaré

Mattias Enn och Ayla Kabaca i ”Stockholm! Staden som växer”.
Mattias Enn och Ayla Kabaca i ”Stockholm! Staden som växer”. Foto: Markus Gårder

Parkteatern firar 75 år med en kabaré om Stockholms framväxt. Mattias Enn och Ayla Kabaca reser i tid och rum med melodier och kupletter från förra sekelskiftet och framåt.

Under strecket
Publicerad
Annons

Koltrasten flöjtar så det hörs i hela Vitabergsparken. Det gör Mattias Enn och Ayla Kabaca också, artisterna i sommarens jubileumskabaré. Den 11 juni är det 75 år sedan Parkteatern hade sin första föreställning på Junotäppan i Gamla stan. Parkteaterdirektör Sissela Kyle välkomnar. Hon lyfter fram jubileet och påminner om att det kan vi tacka stadsträdgårdsmästare Holger Blom för, liksom så mycket annat. Han får också sin rättmätiga hyllning flera gånger under kvällen.

Vad passar bättre på denna scen än en av de klassiska parkbänkar som Holger Blom ritade? Det är den enda rekvisitan, förutom ett positiv som ska påminna om det strävsamma gamla paret Djurgårds-Kalle och Emma. Bänken får göra tjänst som gondol i Nordens Venedig, med Mattias Enn vid åran och Ayla Kabaca lättjefullt plaskande i vattnet. Stockholms skyline med Globen och Stadshuset höjer sig i fonden. En klassisk tunnelbaneskylt meddelar att vi har kommit till T-station Parkteatern.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons