Gamingaktier rusar på börsen

Paradox, G5 och THQ har stuckit iväg rejält på börsen under de senaste veckorna i kölvattnet av starka delårsrapporter och höjda rekommendationer av analytiker.

Under strecket
Publicerad
Annons

Paradox firade fredagens starka rapport med att presentera flera nya spel och expansioner under ett event i helgen. Förutom nya spel meddelade bolaget att de samarbetar med utvecklare för att ta fram en serie med brädspel som baseras på bolagets spel.

Paradox rapport för det första kvartalet överträffade analytikernas förväntningar rejält och aktien steg 20 procent. Efter att Carnegie höjt rekommendationen till köp från behåll växlade aktiekursen upp ytterligare. På bara en vecka har aktien nu stigit över 50 procent.

Även sektorkollegan G5 Entertainment har gjort en rejäl kursrusning på senare tid. Aktien har ökat med 86 procent sedan bolaget på förhand flaggat för att försäljningen ökat med 59 procent under inledningen på året. Sedan dess har aktiekursen fortsatt utvecklats stabilt uppåt med stöd från höjda estimat från Introduce och motiverat värde från Redeye. När bolaget i förra veckan köpte två hidden object-spel från Artifex Mundi fortsatte resan.

THQ Nordic har inte varit sämre. Förra veckans rapport gav inte bara ett aktielyft utan fick även Carnegie att höja riktkursen till 195 kronor aktien, från tidigare 160 kronor. Bolaget, som samma dag som rapportsläppet höll kapitalmarknadsdag, bedöms ha en hög aktivitet i sin pipeline, enligt en kommentar från Pareto. Analysfirman konstaterade att även om förseningen av Metro Exodus visserligen kommer att påverka estimaten för 2018 negativt så höjs förväntningarna på 2019.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons