Villapriserna ökar med 3 500 kronor – om dagen

Mäklaren Jenny Näslund visar ett hett objekt i Ekerö kommun, där villapriserna stigit med nästan 27 procent på ett år.
Mäklaren Jenny Näslund visar ett hett objekt i Ekerö kommun, där villapriserna stigit med nästan 27 procent på ett år. Foto: Sofia Ekström

Värdet på genomsnittsvillan i Storstockholm har ökat med 3 500 kronor om dagen – tolv månader i sträck. Det innebär en prisstegring på 1,3 miljoner bara under pandemin. Trots det fortsätter villamarknaden att accelerera.

Under strecket
Publicerad
En villa med pooldäck är till salu. Jenny Näslund vid Svensk Fastighetsförmedling på Ekerö har haft visning för 80 spekulanter.

En villa med pooldäck är till salu. Jenny Näslund vid Svensk Fastighetsförmedling på Ekerö har haft visning för 80 spekulanter.

Foto: Sofia Ekström
Annons

Trots ett utgångspris på 17 miljoner kronor kommer över 80 spekulanter när en 1950-talsvilla är till salu någon kilometer norr om Drottningholm i Ekerö kommun. På en sommarbild i mäklarprospektet glittrar poolen, men just den här årstiden är det snarare vinterträdgården med vinstockar som sticker ut lite extra.

På plats är mäklaren Jenny Näslund – hon berättar att det blivit svårare att prissätta villor. Intresset är enormt. Till det här arkitektritade huset krävs ett flödesschema för att hinna med alla spekulanter. Slottiden inomhus blir 20 minuter, utomhus får spekulanterna stanna så länge de vill.

Artikelserien Bostadskollen presenteras av HypoteketHypoteket

Till Bostadskollen
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons