Annons

”Gäller ju att få fram bragden”

SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad, efter tillkännagivandet av vinnaren av årets Bragdguld, orienteraren Tove Alexandersson.
SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad, efter tillkännagivandet av vinnaren av årets Bragdguld, orienteraren Tove Alexandersson. Foto: Henrik Montgomery/TT

Flera heta kandidater diskuterades in i det längst på bragdjuryns möte. Men till slut var de överens om att utse orienteringsstjärnan till bragdmedaljör.

– Tove har ju gjort en serie bragder, det står i statuten att det kan vara ett ytterligare moment att ta hänsyn till, sa jurymedlemmen Ulrika Knape-Lindberg.

Under strecket
Publicerad

Det grådisiga vädret i den annars så stressiga huvudstadens julrusch lystes för en kort stund upp med en skimrande nyhet. Runtom i huvudstaden fanns omkring 200 storbildskärmar som direktsände beskedet om årets bragdguldsmedaljör.

Flera grupper med förbipasserande stannade till i centrala Stockholm och höjde blickarna mot den 140 kvadratmeter stora tv-skärmen vid Sturegatan. Beskedet – orienteringsstjärnan Tove Alexandersson tilldelas 2019-års Bragdguld.

Annons
Annons
Annons