Galeasen seglar vidare i nya farvatten

SÄTTER SEGEL Teater Galeasen lämnar i höst sin trygga förtöjning på Skeppsholmen och seglar ut mot gästhamnar i Stockholms teatervärld – en unik ”exiltillvaro” för en fri grupp. Med Trilogin, en svit nyskrivna pjäser, avslutas en epok i Torpedverkstaden som ska renoveras.

Under strecket
Publicerad
Det vita scenrummet, av Tobias H Ståhl, binder ihop de tre pjäserna i Trilogin för skådespelarna Anna Wallander och Leif Andrée. Dramatikerna har arbetat fram texterna i nära samarbete med skådespelarna.  Teater Galeasens historia finns också som ett eko i projektet, som blir det sista teatern gör innan Torpedverkstaden ska renoveras.

Det vita scenrummet, av Tobias H Ståhl, binder ihop de tre pjäserna i Trilogin för skådespelarna Anna Wallander och Leif Andrée. Dramatikerna har arbetat fram texterna i nära samarbete med skådespelarna. Teater Galeasens historia finns också som ett eko i projektet, som blir det sista teatern gör innan Torpedverkstaden ska renoveras.

Annons

Uttrycket ”det sitter i väggarna” kan sannerligen tillämpas om den slitna Torpedverkstaden, där Teater Galeasen haft sitt hem ett kvarts sekel. Avantgardet må ha blivit medelålders bostadsrättsinnehavare, men i teaterns kök röks och diskuteras det fortfarande intensivt. Om väggarna kunde tala...

–Väggarna är ju vi, utbrister skådespelaren Leif Andrée och skrattar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons