Annons

”Gå dit din glädje och längtan pekar”

Från Bryssel och Bangkok till en fäbod i Dalarna. Eller från reklambranchen till en butik i det gröna. Eller från att vara ”vidbränd” student, till att ro över Atlanten. Det är några livsprojekt som Idagsidans läsare berättar om. Och Kerstin Nordin bidrar med tips om hur man kan övervinna penningsbrist, rädsla och otrygghet.

Under strecket
Publicerad

”Jag har bytt livsstil flera gånger i mitt liv och alltid kostat på mig att förverkliga mina drömmar. Jag är en livsnjutare.” Så börjar Margareta Sundberg sitt brev till Idagredaktionen, ett kort brev som väckte mitt intresse, så jag ringer upp henne. Trots att Margareta Sundberg växte upp i Vasastan i centrala Stockholm har hennes djurintresse varit den stora drivkraften, berättar hon. Som ung skaffade hon en hund, och sedan en häst ... men livets allvar vägde ändå tyngst. Margareta utbildade sig till apotekstekniker och jobbade på apotek under 1970-talet. När det arbetet blev för jobbigt och stressigt, mycket beroende på personalnedskärningar hoppade hon över till reklambranschen - och blev kvar där i 15 år. Men drömmen om att bo mer lantligt och sköta om hästar växte sig allt starkare. Medan hennes dotter ännu var liten satte hon sig i sin bil och åkte runt i Stockholmstrakten och letade efter en lämplig hästgård. Till slut fann hon vad hon önskade. I Älta såg hon en gård som tilltalade hennes hjärta. Hon ringde på, och lyckades övertala firman som ägde gården att flytta till ett industriområde. Margaretas man Lasse tyckte hon var tokig, men gav med sig. Och hela familjen flyttade in på gården i Älta, till dotterns lycka, som också älskar hästar. - Min man behöll sitt gamla jobb, och jag fortsatte att jobba inom reklambranschen i några år, på distans. Men samtidigt startade jag en hyrkuskfirma. Jag körde brudpar, NK:s tomte, och jag och mina hästar och vagnar medverkade i flera tv- och filminspelningar. Numera har Margareta helt släppt sitt gamla yrkesliv och öppnat ”en butik i det gröna”, Maggies farm, där hon säljer kläder och konsthantverk. Dessutom driver hon café och hunddagis. - Jag är en sådan där person som vill sätta igång allt möjligt. Som tur är har jag lyckats med det mesta.

Har du inte någon ångrat att du lämnat det ”trygga” livet med månadslön? - Nej, jag har gjort det jag velat. Det är så många som drömmer, men som inte ens försöker. Och det känns nog trist när man blivit gammal.

Annons
Annons
Annons