X
Annons
X

Fyra vägkrogar värda en resa

Är du ute och kör bil i Sverige i sommar? Vill du äta gott längs vägen? Varsågod, här är fyra vägkrogar värda ett stopp.

Ett besök på Sveriges äldsta vägkrog (uppfördes på 1930-talet) är en rofylld paus i bilåkandet. Njut av den fantastiska utsikten över Vättern och Visingsö och av den vackra byggnaden, som har utvecklats från bensinmack och kaffestuga till slottsruin med pampig matsal.

"Travellunch" serveras i Riddarsalen som är dekorerad med både takkronor och riddarutrustningar. Lyxigare och dyrare än en traditionell vägkrog. Dagens lunch går loss på 149 kronor per person, men då får man också välja bland rätter som plommonspäckad fläskkarré med äppelkräm och örtinkokt lax med sötpotatissallad. Gyllene Uttern är på alla sätt en klassiker, som dessutom har synts i Ingmar Bergmans "Smultronstället".

Gyllene Uttern uppfördes på 1930-talet.

Foto: GYLLENE UTTERN Bild 1 av 8

Stavsjö. Populär bland barnfamiljer, inte minst för rithörnan, det stora skötrummet och barnmenyn med rödspätta och köttbullar.

Foto: CATRIN CARLSSON Bild 2 av 8

Woodlands Country Club. Är egentligen en restaurang på en golfklubb.

Foto: WOODLANDS Bild 3 av 8

Har flera gånger utsetts till Sveriges bästa vägkrog. Tindered. Småländsk husmanskost tillagad efter det egna mottot: ”en knippe kärlek och två matskedar tradition”.

Foto: JOHNNY FRANZÉN Bild 4 av 8

”Travellunch” serveras i Riddarsalen som är dekorerad med både takkronor och riddarutrustningar.

Foto: GYLLENE UTTERN Bild 5 av 8
Foto: CATRIN CARLSSON Bild 6 av 8

Tindered. Den som är i behov av en lite längre paus hittar bad, lusthus med vacker utsikt och lekplats runt husknuten.

Foto: JOHNNY FRANZÉN Bild 7 av 8
Foto: WOODLANDS Bild 8 av 8
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X