Annons

Fyra unga döms för mord – en får livstid

En 32-årig man sköts ihjäl i sin bil i Guldheden i Göteborg i maj 2018. Nu döms två unga personer för mordet, medan två andra döms för ett liknande mord på Lidingö två veckor senare. Enligt åklagarna var bägge dåden beställningsmord. Men ingen döms för att ha beställt dem.
En 32-årig man sköts ihjäl i sin bil i Guldheden i Göteborg i maj 2018. Nu döms två unga personer för mordet, medan två andra döms för ett liknande mord på Lidingö två veckor senare. Enligt åklagarna var bägge dåden beställningsmord. Men ingen döms för att ha beställt dem. Foto: Adam Ihse/TT

Fyra unga personer döms för mord efter en rättegång om två mord 2018. Två personer döms för ett mord på Lidingö, medan två andra döms för ett mord i Göteborg. Åklagarna beskriver båda som beställningsmord. Men ingen döms för att ha beställt dåden.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man får livstids fängelse för dödsskjutningen av en 57-årig man på Lidingö i början av juni förra året. En 18-årig man får sluten ungdomsvård i fyra år för samma brott. Totalt döms sju personer i ärendet, tre av dem för medhjälp till mordet.

Samtidigt döms en 20-årig man och en 17-årig flicka för att tillsammans ha skjutit ihjäl en 32-årig man i hans bil i stadsdelen Guldheden, nära Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, två veckor före mordet på Lidingö. 20-åringen, som även döms för medhjälp till mordet på Lidingö, får 14 års fängelse i domen från Göteborgs tingsrätt. Den 17-åriga flickan får sluten ungdomsvård i nästan tre år.

Annons
Annons
Annons