Annons

Linda Bakkman:Fyra tips – så lätt bakar du veganskt

Citron och vaniljsocker kan göra växtbaserad grädde fluffigare. Illustrationer: Thomas Molén
Citron och vaniljsocker kan göra växtbaserad grädde fluffigare. Illustrationer: Thomas Molén

Även bakelser, bröd och efterrätter kan lätt göras helt och hållet på vegetabilier. Ägg, smör, mjölk och grädde är inget måste.

Under strecket
Publicerad

Ska smeten bli fluffig eller kompakt? Det avgör vad du kan byta ut ägget mot när du bakar veganskt.

Bild 1 av 4

Det finns veganskt margarin att ersätta smör med. Kokosolja är ett annat alternativ.

Bild 2 av 4

Mjölk är bland det lättaste att byta ut i bakning och matlagning – välj ett växtbaserat alternativ.

Bild 3 av 4

Blanda i lite citron och vaniljsocker för att få din växtbaserade grädde att likna ”vanlig” grädde, tipsar vegobloggaren.

Bild 4 av 4

Vad är en vegetarian? Svaret beror förmodligen på vem du frågar. Ursprungligen innebär ”vegetarisk kost” uteslutande mat från växtriket, alltså vad de flesta definierar som ”veganskt”. Men i dagligt tal avser begreppet ”vegetarian” oftast en person som också äter ägg och mjölkprodukter, en ”lakto-ovo vegetarian” för att vara mer exakt.

Stockholmsvegetarian, eller pescetarian, brukar innebära någon som också äter fisk, medan flexitarianen även äter kött då och då.

Annons
Annons
Annons