Resa

Fyra coola vinterhotell

Skippa solglasögon och strandsaronger, i år packar vi underställen och ger oss ut på vinteräventyr istället. Här är fyra tips för resenärer som tröttnat på sol och bad.

Sorrisniva igloo hotel

Ungefär 250 ton is och 7 000 kubikmeter snö används för att bygga upp norska Sorrisniva igloo hotel varje år. Med 26 rum, fyra sviter, en isbar och restaurang med à la carte-meny är hotellet något utöver det vanliga. Brudpar som är på jakt efter en lite annorlunda bröllopsfest kan gifta sig i kapellet, som även det är tillverkat helt i is. Man erbjuder även aktiviteter som hundsläde, snöskotersafari och isfiske. För den frusna gästen finns både bastu och jacuzzi, med utsikt över ett häpnadsväckande vinterland.

Annons

Blacksheep village igloo

Ser man hellre ut över Mont Blanc är Blacksheep village igloo i franska skidorten La Plagne ett hett tips. Tillbringa dagarna i skidbacken för att sedan vila upp dig i en rymlig igloo, där sovsäckar och fuskpälstäcken håller dig varm om nätterna. Tröttnar man på skidåkning kan man boka en tur med snöskor, eller bara slå sig ned vid lägerelden och sippa på en drink.

Igloo Åre

Föredrar man att stanna i Sverige finns Igloo Åre, ett perfekt äventyr för barnfamiljen. Här bor du bland fjällbjörkar, ripor och meterdjup snö med utsikt över Åredalen. Bara resan hit är ett äventyr och kräver att man tar liften VM 8:an från byn. På restaurangen serveras rätter som huvudsakligen tillagas med lokalproducerade råvaror. Spat ligger placerat nästan 1 000 meter över havet och har man tur möts man av en stjärnklar himmel från utomhusbadet.

Northern lights village

På Northern lights village bor man visserligen inte i en igloo, men det är ändå ett givet val för den som gärna vill se norrsken. Alla stugorna i byn är utrustade med glastak för att få en full vy av det magiska skådespelet. Hotellet ligger i finska Saariselkä, som erbjuder en helt ostörd omgivning och ett unikt fjällandskap. Men det finns även andra aktiviteter, som hundspann och snöskoterturer. På restaurangen Kota serveras lappländska specialiteter och baren Ice bar är som precis som namnet antyder gjord av is. Glöm inte kameran!

Till Toppen