Annons

Fyra års fängelse för regeringsprotester

En demonstrant i Moskva kräver att aktivisten Konstantin Kotov släpps fri. Kotov dömdes på torsdagen till fyra års fängelse för brott mot demonstrationslagar sedan han krävt fria lokalval i Moskva.
En demonstrant i Moskva kräver att aktivisten Konstantin Kotov släpps fri. Kotov dömdes på torsdagen till fyra års fängelse för brott mot demonstrationslagar sedan han krävt fria lokalval i Moskva. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT
TT
Publicerad

Straffet för återkommande regeringsprotester blev fyra år för den ryske aktivisten Konstantin Kotov. En domstol i Moskva dömde honom på torsdagen enligt en strängare lag som infördes 2014 och som förlänger straffet för den som deltar i ej tillståndsgivna protester fler än två gånger under ett halvår.

– Jag har inte och kommer inte att erkänna ett brott. Jag anser inte att det är ett brott att delta i en fredlig demonstration, säger Kotov. Han dömdes för sin delaktighet i en demonstration i augusti då man krävde rättvisa lokalval i Moskva den 8 september. Ledande oppositionskandidater tillåts inte ställa upp i valet.

Annons
Annons
Annons