X
Annons
X

Fuskköttet kan vara farligt

Fläskfilén som manipulerades att likna oxfilé kan innehålla farliga ämnen. Livsmedelsverket tar nu reda på om köttet ändrat färg med hjälp av otillåtna tillsatser.

Kött från den importör som sålt vidare fläskkött med etiketten oxfilé har funnits på den svenska marknaden i flera år. Vid nyår fanns kött från importören i Coops frysdiskar över hela landet. Livsmedelsverket kartlägger nu förekomsten av fuskkött hos butiker och restauranger.
Kött från den importör som sålt vidare fläskkött med etiketten oxfilé har funnits på den svenska marknaden i flera år. Vid nyår fanns kött från importören i Coops frysdiskar över hela landet. Livsmedelsverket kartlägger nu förekomsten av fuskkött hos butiker och restauranger. Foto: HENRIK ENNART

I tisdags avslöjade SvD hur fläskfilé färgats och sålts som oxfilé i Sverige. Frågan om hur fläsket förvandlades för att likna kött från ett helt annat djur är fortfarande obesvarad, men så snart Livsmedelsverket fick höra om manipulationen gick man ut med en varning i EU. Orsaken är att köttet med största sannolikhet har manipulerats med ett ämne som inte deklarerats.

Kött från den importör som sålt vidare fläskkött med etiketten oxfilé har funnits på den svenska marknaden i flera år. Vid nyår fanns kött från importören i Coops frysdiskar över hela landet. Livsmedelsverket kartlägger nu förekomsten av fuskkött hos butiker och restauranger.

Foto: HENRIK ENNART Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X