X
Annons
X

Fullversion/Timbro/SVTUpp till bevis, Jan Axelsson!

SVT missköter sitt uppdrag att spegla omvärlden ur olika perspektiv. Bevakningen av presidentvalet i USA var ensidig och skev, hävdade Timbros Johan Norberg och journaliststuderande Karl-Johan Karlsson på SvD Brännpunkt den 25 november. Nej, det var den inte, svarade SVT:s Jan Axelsson den 29 november. Opartiskhet måste bedömas över tid. Här följer Timbros slutreplik.

Vår artikel på Brännpunkt den 25 november bygger på en större rapport som finns att läsa på timbro.se. Om Jan Axelsson har läst den, då skulle vi vilja veta varför en sådan studie inte räcker för att peka på problem med snedvridningen och vad SVT i så fall gör för bredare utvärderingar som visar att vår bild är fel.

Om Jan Axelsson på allvar menar att SVT har givit en rättvis bild över tiden så skulle vi vilja se SVT:s utvärderingar som visar att Reagan och Bush den äldre blev så mycket mer vänligt behandlade än deras utmanare. Och om sådana inte finns så avvisar SVT bara reflexmässigt den studie som finns, utan att sätta något annat i dess ställe, och då är det bara ett sätt att smita undan en allvarlig kritik, som i ett ambitiöst public service-bolag borde leda till uppriktig självkritik och granskning.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X