KaggesFullträffen i köket har fått ”enormt mycket kärlek”

Att ta över Frantzéns förpliktigar men det verkar inte vara något som tynger de unga kockarna bakom Kagges. SvD Krogguiden trivs på den avslappnade restaurangen med höga ambitioner i köket.

Under strecket
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Modigt eller dåraktigt? Den frågan infinner sig snart under ett besök i den lilla restauranglokalen i Gamla Stan. Här finns ett arv som förpliktigar. Restaurang Frantzén var och är en starkt lysande stjärna i Krogstockholm, sedan någon på månad på ny adress. Men det var här, i den blygsamma lokalen på Stora Nygatan, som allt började.

Nu har två relativt unga kockar, Kalle Lindborg och Douglas Tjärhammar-Alm tagit över stafettpinnen. De gör det med några delar mod, en skvätt respektlöshet och en stor portion matkunnande.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons