Annons

Fullt möjligt att spåra varifrån kött kommer

Den svenska köttindustrin har hittills inte visat något intresse för möjligheten att införa spårbarhet ”från gård till tallrik” trots att det är fullt möjligt. Det är dags att ställa större krav på branschens aktörer, skriver Stefan Sallerfors, ägare av metodpatent för spårbarhet av kött.

Publicerad

En av de största förtroendekriserna genomsyrar återigen kött och livsmedelsindustrins samtliga aktörer. Historien upprepar sig och branschen bara sitter och hoppas på att det snabbt ska blåsa över och att konsumenterna ska glömma allt igen. Det är inte första gången vi läser om fusk med kött, allt från innehåll till att märka om datum eller till och med målad fläskfilé som säljs som oxfilé.

Man undrar hur länge vi som konsumenter skall låta oss vilseledas av felaktiga innehållsdeklarationer, nya ord och begrepp som; garanterat svenskt, närproducerat och ekologiskt när industrins aktörer inte är beredda att själva ta ett ansvar?

Foto: LARS PEHRSON Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons