Weissensee säsong 4Fullt kaos i sista säsongen av DDR:s svar på ”Dallas”

I säsong 4 av ”Weissensee” börjar Stasi-officeren Falk Kupfer (Jörg Hartmann) att samarbeta med västtysk storfinans, här representerad av Hermann von Stein (Bernhard Schütz).
I säsong 4 av ”Weissensee” börjar Stasi-officeren Falk Kupfer (Jörg Hartmann) att samarbeta med västtysk storfinans, här representerad av Hermann von Stein (Bernhard Schütz). Foto: Ziegler Film & Company

Stasiofficeren Falk Kupfer är lika ond som alltid och lillebror Martin är fortfarande godheten själv. När sista säsongen av DDR:s ”Dallas” drar igång är allt sig likt – men samtidigt på gång att förändras för gott.

Publicerad
Annons

Vid en första anblick kan man tycka att den tyska tv-serien ”Weissensee”, om familjen Kupfer i 1980-talets DDR, borde ha svårt att stå sig i konkurrensen i en tid när streamingtjänster har höjt nivån på tv-dramatik så pass att den sägs konkurrera med romanen. Därtill framstår rollfigurerna som alltför endimensionella och produktionen alltför belastad med såpans schabloner.

Ändå har serien rönt internationell framgång. Och kanske är det trots allt inte så konstigt. ”Weissensee” har på ett mycket lyckat sätt hämtat inspiration från den serie som under många år var världens mest populära tv-program och som brukar betraktas som urtypen för en tv-såpa: ”Dallas”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons