X
Annons
X
Recension

När reglerna slutat gälla Skriver så att varje bokstav gnistrar och gråter

Det märkliga är att man faktiskt tycker om Ariel Levy. Hon är så naken i sin sorg, så skoningslös mot sig själv och samtidigt så ömsint humoristisk i sin outhärdliga berättelse om droger, otrohet och ett missfall på reportageresa i Mongoliet.

Ariel Levy är författare och skribent för tidskriften The New Yorker. Hon belönades 2014 med National Magazine Award för reportaget ”Thanksgiving in Mongolia”. Ariel Levy besöker Kulturhuset i Stockholm den 18 oktober och Malmö stadsbibliotek den 19 oktober. Foto: Natur & Kultur

Det är inte lätt att vara kvinna. Än mindre så när man fostrats i de senaste decenniernas starka feministiska medvind. Ariel Levy, författare och reporter för tidskriften The New Yorker, har sprungit med full fart in i den vägg som är verkligheten.

"När reglerna slutat gälla" är en utvidgning och bearbetning av den prisbelönta essän "Thanksgiving in Mongolia" från 2013, en text så gripande att den stannar tiden. Har man en gång befunnit sig på ett hotellrum i Ulan Bator på en reportageresa, tillsammans med Levy och det foster hennes kropp våldsamt avvisat, glömmer man det inte.

Ariel Levy är författare och skribent för tidskriften The New Yorker. Hon belönades 2014 med National Magazine Award för reportaget ”Thanksgiving in Mongolia”. Ariel Levy besöker Kulturhuset i Stockholm den 18 oktober och Malmö stadsbibliotek den 19 oktober.

Foto: Natur & Kultur Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X