SvD Perfect Guide
Annons

Full fart hemma hos Margaux Dietz

Foto: Jesper Florbrant

Hemma hos influencern Margaux Dietz gömmer sig hemliga hålrum, lekvänliga mattor och läskiga skulpturer.

Text: Gabriella Kvarnlöf - 20 januari 2020

Den vita soffan kommer från Melimeli, ovanför hänger två färgglada posters av Astrid Wilson. Den röda lampan är signerad Flos och taklampan Normann Copenhagen. Soffbordet heter Luna table och kommer från Odd Knudsen.

Foto: Jesper FlorbrantBild 1 av 2

I hallen står bordslampan Snoopy från Flos. Förutom att sprida ljus är den en välkommen färgklick i rummet.

Foto: Jesper FlorbrantBild 2 av 2

Solen skiner för första gången på flera dagar och fredagsstämningen dallrar i luften. 

Hemma hos influencern Margaux Dietz är det fullt ös trots att klockan bara är nio på morgonen. Förutom teamet från SvD befinner sig även en städpatrull och en makeup-artist i den ljusa fyrarummaren i Vasastan. 

Bostaden har hon kallat för hem i ungefär ett år och i höstas blev den inflyttningsklar efter en mindre renovering. Men hundratusentals människor har redan hunnit hälsa på – digitalt vill säga. På daglig basis uppdaterar Margaux sina sociala medier med allt som händer i hennes liv och mycket utspelar sig här hemma i lägenheten. 

Den vita soffan kommer från Melimeli, ovanför hänger två färgglada posters av Astrid Wilson. Den röda lampan är signerad Flos och taklampan Normann Copenhagen. Soffbordet heter Luna table och kommer från Odd Knudsen.
Den vita soffan kommer från Melimeli, ovanför hänger två färgglada posters av Astrid Wilson. Den röda lampan är signerad Flos och taklampan Normann Copenhagen. Soffbordet heter Luna table och kommer från Odd Knudsen. Foto: Jesper Florbrant
I hallen står bordslampan Snoopy från Flos. Förutom att sprida ljus är den en välkommen färgklick i rummet.
I hallen står bordslampan Snoopy från Flos. Förutom att sprida ljus är den en välkommen färgklick i rummet. Foto: Jesper Florbrant
Annons
Annons

Det var på videoplattformen Youtube som hennes karriär tog fart för bara några år sedan. Varje vecka släpper hon nya så kallade vloggar, där fansen får följa med henne på allt från maskeradfester med vännerna till lekplatsbesök med sonen Arnold och till mer allvarligare samtal kring den separation hon just nu går igenom.

På lägenhetsvisningarna gick jag runt och filmade mig själv. Mäklarna undrade nog vad jag höll på med.

Utöver jobbet som influencer är hon även programledare på TV 3 och har nyligen släppt en bok. Hennes energiska gasen i botten-personlighet syns även i inredningen. Lekfulla möbler som Gae Aulentis svampformade lampa Pipistrello från Martinelli Luce och den lila soffan Togo från Ligne roset, formgiven 1973 av Michel Ducaroy, spelar huvudroller i vardagsrummet. 

Här står också soffan Luca grande från Melimeli.

– Togo-soffan köpte jag på Bukowskis, jag älskar den så mycket att jag nyligen köpt en likadan i knallorange till kontoret, berättar Margaux.

Vardagsrummet är Margaux Dietz favoritrum. Golvet pryds av Layereds matta Levels, ”perfekt att rulla runt på”. Gardinerna köptes loss från förra ägaren och går i samma färg som väggkulören. Taklampan Phantom är en av hennes favoritdetaljer i hemmet, en marängliknande bakelse från Normann Copenhagen. Överlag är lägenheten ljus, vilket var anledningen till att hon föll för den.

– Nu kommer du att tycka att jag är helt knäpp, men när vi var på lägenhetsvisningar gick jag runt och filmade mig själv. Mäklarna undrade nog vad jag höll på med. Men om jag har dåligt ljus hemma kan jag inte arbeta ordentligt. Att spela in youtube-videor är ju mitt jobb och jag filmar massor hemifrån. Mitt förra hem var en vindsvåning och där kom det in ljus från alla håll vilket gjorde att jag knappt kunde jobba.

Annons
Annons

”Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag gillar den här bysten. Visst är den läskig?” funderar Margaux.

Foto: Jesper FlorbrantBild 1 av 2

Ett hemligt hålutrymme blev en del av Margaux walk in-closet. Sängen är bäddad med sängkläder från Melimeli.

Foto: Jesper FlorbrantBild 2 av 2
”Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag gillar den här bysten. Visst är den läskig?” funderar  Margaux.
”Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag gillar den här bysten. Visst är den läskig?” funderar Margaux. Foto: Jesper Florbrant
Ett hemligt hålutrymme blev en del av  Margaux walk in-closet. Sängen är bäddad med sängkläder från Melimeli.
Ett hemligt hålutrymme blev en del av Margaux walk in-closet. Sängen är bäddad med sängkläder från Melimeli. Foto: Jesper Florbrant

Sedan Margaux med familj flyttat in har det lilla badrummet i hallen renoverats och sovrummets planlösning kastats om. Rummet har gjorts mindre för att ge plats åt ett extra badrum med stort
badkar, samt en klädkammare. På golvet ligger en heltäckningsmatta inhandlad på Kvadratmeter golvbutik.

– Vi hittade ett hemligt hålutrymme i sovrummet, bakom de tidigare ägarnas garderober. Den extra kvadratmetern är nu en del av min
garderob. Och eftersom både Arnold och jag älskar att bada badkar, var vi helt enkelt tvungna att bygga ett till badrum. Nu känns sovrummet som en liten privat avdelning med eget badrum, förklarar Margaux.

Är hemmet anpassat efter dina vloggar?
– Nja, lite grann kanske med tanke på hur viktigt ljuset är. När jag filmar går jag alltid runt i lägenheten, oftast börjar jag i sängen för att till slut hamna i köket. Jag städar aldrig för att det ska se snyggt ut i mina videor, är det stökigt så är det. Jag gillar dessutom när det är lite kaos. Det är på riktigt.

Annons
Annons

Lekfulla möbler är Margaux Dietz melodi. I vardagsrummet står soffan  Togo från Ligne roset, av Michel Ducaroy, och lampan Pipistrello från Martinelli Luce.

Foto: Jesper FlorbrantBild 1 av 2

I sonen Arnolds rum är det fullt med leksaker.

Foto: Jesper FlorbrantBild 2 av 2
Lekfulla möbler är Margaux Dietz melodi. I vardagsrummet står soffan   Togo från  Ligne roset, av Michel Ducaroy, och lampan  Pipistrello från Martinelli  Luce.
Lekfulla möbler är Margaux Dietz melodi. I vardagsrummet står soffan  Togo från Ligne roset, av Michel Ducaroy, och lampan Pipistrello från Martinelli Luce. Foto: Jesper Florbrant
I sonen Arnolds rum är  det fullt med leksaker.
I sonen Arnolds rum är det fullt med leksaker. Foto: Jesper Florbrant

Du är aldrig orolig för att folk ska känna igen var du bor och komma hit? 
– Jag hade det problemet med vår förra lägenhet, så jag är faktiskt inte skriven här. Vi har också nyligen bytt förskola för Arnold, jag filmade utanför hans förra förskolan en gång och plötsligt kom det folk dit och väntade utanför. Någon gick till och med in och frågade efter honom. 

I hallen står två fåtöljer från Decotique uppradade framför en eldstad. Bredvid står Flos bordslampa Snoopy och Louis Poulsens Panthella-lampa. Vi fortsätter genom ett vackert valv med glasdörr i original in till köket, som känns större än det faktiskt är, då väggen mellan köksluckorna och diskbänken är spegelbeklädd och skapar illusionen av ett djupare rum.

– Jag älskar att laga middag och bjuda över folk. Men visst, är man småbarnsförälder blir det ganska ofta hämtmat. Men jag lagar alltid till Arnold, så det äts mycket makaroner och köttbullar här inne.

Annons
Annons

Bordslampan på spisel- kransen kommer från Foscarini.

Foto: Jesper FlorbrantBild 1 av 2

Serveringsgångens skåp är perfekta att stuva undan saker i. Här står också en skål fylld med Arnolds nappar. 

Foto: Jesper FlorbrantBild 2 av 2
Bordslampan på spisel- kransen  kommer från Foscarini.
Bordslampan på spisel- kransen kommer från Foscarini. Foto: Jesper Florbrant
Serveringsgångens skåp är perfekta att stuva undan saker i. Här  står också en skål fylld med Arnolds  nappar. 
Serveringsgångens skåp är perfekta att stuva undan saker i. Här står också en skål fylld med Arnolds nappar.  Foto: Jesper Florbrant

Vi fortsätter genom ett gästrum fyllt med utklädningskläder, bland annat en plastpistol och en krabbdräkt.

– Här är det inte riktigt iordningställt än. Men som du ser tycker jag det är kul att klä ut mig, jag är nog på Buttericks en gång i veckan, skrattar Margaux och går vidare in i Arnolds rum. 

Här finns en stor säng, en spjälsäng och massor av leksaker, bland annat ett litet barnkök. Rummet går också i grått och vitt.

– Barnköket är just nu Arnolds mest älskade leksak. Där står han och bakar och rostar bröd på morgnarna. Sen är tanken att han snart ska våga flytta till den stora sängen så att jag kan plocka bort barnsängen. Hela tanken kring hans rum är att det inte ska vara speciellt inrett, han får bestämma själv, men brås han på mig kommer det nog bli mycket färg och ganska stökigt framöver. Men hemtrevligt!

Annons