Annons

Full fart framåt - mot SM-guld

Djurgården/Älvsjö är ännu ett steg närmare SM-guld efter gårdagens storseger mot Karlslund med 8-1 (3-1). Frågan är nu om något lag kan stoppa succésammanslagningen.

Under strecket
Publicerad

- Det är fortfarande 15 poäng kvar att spela om, så mycket kan hända, sade Dif/Älvsjötränaren Thomas Dennerby. - Det är kul att det inte är avgjort än, påpekade förbundskapten Marika Domanski-Lyfors, som fanns på plats bland de 672 åskådarna på Älvsjö IP. Karlslunds IF besegrades i går programenligt och än en gång blev segermarginalen stor.

Dif/Älvsjö är nu tillbaka i serieledning och ser svårslaget ut, men det är först i de tre sista omgångarna efter VM som laget sätts på ordentligt prov. Då väntar i tur och ordning Hammarby, Umeå och Malmö. Trots en viss försiktighet i Dif/Älvsjö-lägret går det inte att förneka att klubben har ett perfekt utgångsläge inför slutspurten. Umeå IK kan nämligen ha spelat bort sin guldchans i och med 0-1-förlusten mot Sunnanå i onsdags. - Deras förlust förändrar ingenting, vi har saken i egna händer men måste fortsätta att vara fokuserade. Bara för att vi har en match mindre spelad än Umeå kan vi inte ta ut tre poäng i förskott, sade Dennerby.

Annons
Annons
Annons