Frukt och bär gör buketten

Naturlig look Nu när sommaren sjunger på sista versen känns det skönt att kunna flytta in trädgården inomhus. Plocka blommor, blad, bär och frukter av alla slag till en maffig sensommarbukett.

Under strecket
Publicerad
Annons

Vem har sagt att en blombukett behöver vara just det: en bukett med enbart blommor? Och är det en lag på att alla buketter måste ha en kvist av ”lite grönt”, de där hiskeliga tunna ormbunksliknande sakerna som florister har använt sedan moster Greta var ung?
Vi bad Anna Filipsson på Bladverket att skapa en häftig bukett med sensommarens blommor och blanda in dekorativa bär och chilifrukter. Nypon, rönnbär, äpplen, ringblommor och bruna silveraxblad tog hon från sin egen trädgård. I avsaknad av småblommig dahlia blev det orange asklepia, även kallad sidenört. Och i stället för ”lite grönt” tog Anna några kvistar från hallonbuskarna på tomten.

– Just hallonbladen är fantastiska i blomarrangemang. De är både stiliga och hållbara. Jag riktigt längtar efter dem på vintern när de inte går att få tag i.
När denna småbarnsmamma skall göra egna blomsterarrangemang hemma brukar hon dock oftast lägga blommorna som dekoration direkt på bordet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons