X
Annons
X
Recension

Frostbiten Frostbiten

17-åriga Saga (Grete Havnesköld) flyttar till Sveriges allra djupaste polarmörker med sin mamma läkaren (Petra Nielsen) och börjar på en ny skola. Där lär hon genast känna den irriterande goth-tjejen Vega, och blir bjuden på fest redan samma helg. Samtidigt sker det mystiska försvinnanden i natten, och på sjukhuset verkar genforskaren professor Beckert ha något skumt för sig med en komatös patient.

När Sverige nu får sin första riktiga vampyrfilm, är det i form av en skräckkomedi i samma stil som amerikanska 1980-talssuccéerna The Lost Boys och Fright Night. Liksom där möter vi i Frostbiten helt vanliga ungdomar som en dag råkar upptäcka vampyrer mitt ibland sig. Givetvis bäddar det för komiska scener när de mytologiska varelserna krockar med den svenska vardagen, till exempel då den smittade läkarstudenten Sebastian blir bjuden på middag hos sin flickväns kristna föräldrar. Kors, speglar och vitlök är som bekant problematiska för nattens blodsugande barn.
I en viktig scen när Petra Nielsen möter den obligatoriska storvampyren slarvas det komiska anslaget bort helt och hållet. Kanske är det tänkt som filmens skrämmande klimax, men särskilt spännande blir det tyvärr aldrig.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X