Annons

Stark start av Frölunda knäckte Malmö

Rhett Rakhshani jublar efter sitt 3–0-mål för Frölunda i den första kvartsfinalen mot Malmö, som Frölunda vann med 4–0. Mats Rosseli Olsen, som var med och "grävde fram" pucken till Rakhshani vid Malmös målbur, är på väg att gratulera.
Rhett Rakhshani jublar efter sitt 3–0-mål för Frölunda i den första kvartsfinalen mot Malmö, som Frölunda vann med 4–0. Mats Rosseli Olsen, som var med och "grävde fram" pucken till Rakhshani vid Malmös målbur, är på väg att gratulera. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En urstark första period gav Frölunda segern med 4–0 i den första SM-kvartsfinalen mot Malmö.

Alla mål gjordes under de 20 första minuterna.

Förre Malmöspelaren Rhett Rakhshani ordnade två av dem. Målvakten Johan Mattsson höll nollan i sin första slutspelsmatch.

Under strecket
Micke Larsson / TT
Publicerad

Frölunda och Malmö möttes i SM-kvartsfinal även förra året. Då vann Malmö överraskande med 4–2 i matcher, efter att ha inlett med en 2–1-seger i Scandinavium.

I år började tvekampen helt annorlunda. Pathrik Westerholm gjorde 1–0 i powerplay vid 9.03, sedan Malmöbacken Jens Olsson dragit på sig en onödig utvisning. Sebastian Stålberg ökade ledningen när Frölunda snott pucken vid Malmös mål från en nonchalant Niklas Arell.

Annons
Annons
Annons