Annons

Mattssons andra nolla – Frölunda nära final

Frölundas målvakt Johan Mattsson tar lite välförtjänt vätska under segern med 3–0 mot Luleå på lördagen, då han för andra gången i denna semifinal höll nollan mot laget från Norrbotten.
Frölundas målvakt Johan Mattsson tar lite välförtjänt vätska under segern med 3–0 mot Luleå på lördagen, då han för andra gången i denna semifinal höll nollan mot laget från Norrbotten. Foto: Tommy Holl/TT

En stabil laginsats och målvakten Johan Mattsson tog Frölunda till seger med 3–0 mot Luleå, och därmed 3–1 i matcher. Nu måste Luleå ta tre segrar i rad för att gå till SM-final.

– De kommer att vara taggade till tusen där uppe, förutspår Johan Mattsson.

Under strecket
Micke Larsson / TT
Publicerad

Efter Frölundas segrar i de två första matcherna tog Luleå en viktig seger på hemmaplan i torsdags. Men när semifinalserien kom till Scandinavium gick det lika illa som senast för Norrbottenlaget.

Johan Mattsson höll nollan för andra gången i semifinalen, och för tredje gången i slutspelet. Imponerande av 26-åringen, fostrad i Huddinge, som aldrig förut stått i ett slutspel. Han har i år klivit fram som Frölundas bästa målvakt. Mattssons lugn och placeringssäkerhet har övertygat under lång tid. Nu har han lagt till en kvickhet i rörelserna som gör spelet ännu mer stabilt.

Annons
Annons
Annons