Annons

Stina Oscarson:Fritt fram för SD inom kulturpolitiken

SD:s kulturpolitiske talesperson Aron Emilsson möter väljare inför valet 2018.
SD:s kulturpolitiske talesperson Aron Emilsson möter väljare inför valet 2018. Foto: Pontus Orre/TT

Kulturpolitiken uppnår inte de kulturpolitiska målen. I stället för att låtsas som ingenting bör man diskutera hur kulturpolitiken ska stöpas om – annars blir SD de enda ”progressiva” på detta område.

Under strecket
Publicerad

Är du till salu? Jag förstår egentligen vad han menar, men formuleringen känns så märklig att jag inte svarar direkt. Hans kollega rycker in och försöker förtydliga: ”Bengt här undrar om du kan tänka dig att komma och hålla samma föreläsning igen.”

De två männen är arrangörer av program för en hembygdsgård i Västerbotten. ”Ja, i den aspekten är jag till salu”, säger jag. ”Fint”, säger Bengt, ”men vad kostar du?” ”Det är nog ingen fara”, säger jag. ”Nej”, säger Bengts kollega. ”Det är ingen fara. Vi har ju förlustbidraget. Om det nu finns kvar i den nya budgeten.” ”Det har du rätt i”, säger Bengt. Förlustbidraget. Då ska det nog gå. ”Fast det känns lite konstigt”, fortsätter han, ”för det vore ju en vinst om du kom till oss. Men så är det med politik. Det är rätt konstigt.” ”Ja”, säger jag, ”det är rätt konstigt. Inte minst kulturpolitik.”

Annons
Annons
Annons