Friskolorna i utredarens sikte

Foto: Timbro / Timbro / Centerpartiet

PODD | 27 april. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras friskolor. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad
Annons

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen tas en paus från coronakrisen och i stället diskuteras ett område som många betraktar som att det är i kris mest hela tiden, nämligen skolan.

I dag kunde nämligen den utredning som i två år har tittat på likvärdigheten i skolan presenteras och en rad förslag på hur den ska bli bättre också. Men det tog inte lång tid innan kritikerna skickade ut sina pressmeddelanden. Från Svenskt Näringsliv undrade tidigare högskoleminister Tobias Krantz hur det kan komma sig att udden i utredningen riktar sig mot friskolor, trots att en majoritet av alla elever går i kommunala skolor.

Så vad säger den här utredningen egentligen? Och är förslagen bra, för den som vill att skolan ska vara en studsmatta till en ljusare framtid?

Ledarsidans Lydia Wålsten diskuterar med Erik Lakomaa, skolforskare och doktor i ekonomisk historia vid Handelshögskolan i Stockholm, Fredrik Christensson, utbildningspolitisk talesperson för Centerpartiet och Karin Svanborg-Sjövall, vd på den marknadsliberala tankesmedjan Timbro.

Ledarredaktionen on acastembed.acast.com
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons