Recension

Restaurang LandetFrisk luft på Landet

Under strecket
Publicerad
Annons

Att åka ut till Landet har plötsligt fått en ny innebörd. Sedan februari finns en liten krog med det fyndiga namnet vid Telefonplan.
Och visst har ägarna tryckt upp ett salivfinger i luften och känt av förändringens vindar i området. Konstfack flyttade in i Ericssons gamla lokaler och gav ett kundunderlag bestående av medvetna hippa ungdomar (dock kanske inte med de tjockaste plånböckerna) som kunde sprida ordet.
Lägg till att det bara ligger ett stenkast från Midsommarkransen och Aspudden, två närförorter som ständigt tycks krypa närmare stan.

Lokalen har inretts befriande fritt från den skandinaviska enkelhet och minimalism som tycks vara obligatorisk för kroginredningar. Insidan är en färgexplosion. Färggranna lampor, orange och rött i taket och en häftig blandning av färger även på stolarna. Och så ett sympatiskt titthål in till köket.
Dessutom finns en liten loungedel precis intill de stora skyltfönstren mot gatan och en övervåning där det bjuds på livemusik och klubbar lika frekvent som om det vore ett hak mitt i stan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons