Frisk citrusmat

Nu är årstiden då citrusfrukterna är som bäst. Vi bad Elisabeth Johansson skapa några rätter med grapefrukt, citron och apelsin som kan användas till mer än bara att ätas direkt. Gör en frisk citronkyckling och avsluta med en söt citronkaka med maräng. Dessutom skriver Jens Dolk om vilka viner som passar till syrlig mat.

Under strecket
Publicerad
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
Annons
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
1/2
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
2/2
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Matcha vin

Surt + surt blir gott. Hitta rätt vin till syrlig mat.
Jens Dolk tipsar.

Foto: MALIN HOELSTAD

Citronkyckling med sparris

Friskt och fräscht.
Till receptet

Foto: MALIN HOELSTAD

Apelsin- och koriandermarinerade räkor

Med grönsaksnudlar. Syrligt och gott.
Till receptet

Foto: MALIN HOELSTAD

Grapefruktmarmelad

En riktigt bitter, härlig marmelad.
Till receptet

Foto: MALIN HOELSTAD

Citruskaka med maräng

Servera gärna den här kakan med hallon och vaniljglass.
Till receptet

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons