X
Annons
X

Friluftsliv för finsmakare

Skippa trängseln i Stockholms skärgård under högsommaren och satsa på Sankt Anna i stället. Här i Östergötland får paddlarna ha ytterskärgården i stort sett för sig själva. Och den som vill ha det riktigt bekvämt kan hänga med på gourmetpaddling.

**Det är högsommar **och strålande sol på Mons camping – porten till Sankt Annas skärgård i Östergötland. Nere vid den lilla sandstranden råder full aktivitet. Mer än ett dussin smäckra kajaker håller på att fyllas med både mat, tält, sovsäckar och kläder.

En tre dagar lång gourmetpaddling väntar. Ett arrangemang som vänder sig till dem som behärskar grunderna i konsten att paddla kajak, och som vill byta frystorkat mot traktens råvaror.

Nära naturen i St Annas skärgård.

Foto: CENNETH SPARBY Bild 1 av 4

Inbjudande öliv. De släta klipphällarna gör öarna lätta att nå med kajak. Dessutom går det alltid att finna lä för vinden.

Foto: CENNETH SPARBY Bild 2 av 4

Färsk filé. – Smörstekta abborrfiléer med flingsalt och peppar är min favorit. Lätt att laga på gasol- köket, säger Anders Lindroos.

Foto: CENNETH SPARBY Bild 3 av 4

Sjöfågel. Mats Södling lockar med rosastekta gräsandsbröst på sin krog vid bryggan på Missjö.

Foto: CENNETH SPARBY Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X