Frihetsikon fortsatt optimist

Hon har tillbringat den mesta tiden av sina senaste 20 år i husarrest. Men det har inte på något sätt dämpat entusiasmen hos en av världens största frihetsikoner. Aung San Suu Kyi kämpar fortfarande lika hårt för ett fritt Burma och hon låter mycket optimistisk.

Under strecket
Publicerad
TOMAS ONEBORG
Foto: TOMAS ONEBORG
Annons

– I politik kan man aldrig säga något bestämt. Men vi har ett mycket aktivt stöd bland landets ungdomar, även sådana som ännu inte är medlemmar i vårt parti. De ska organisera nätverk över hela landet, säger fredspristagaren Aung San Suu Kyi på telefon från Burmas huvudstad Rangoon.

Några svenska politiker, med socialdemokraternas utrikespolitiske talesperson Urban Ahlin i spetsen, besökte i förra veckan Burma och fick tillfälle att träffa Suu Kyi. Hon släpptes ur sin husarrest den 13 november – kort efter att militärregimen genomfört ännu ett riggat parlamentsval – och kan nu njuta av att röra sig fritt i Rangoon. Under en telefonkonferens, arrangerad av Olof Palmes center, i Riksdagshuset, låter hon som alltid distinkt och klar i sina svar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons