Annons

Frigivning av fångar ställs in

Fyra människor dödades inom en halvtimme på tisdagsmorgonen i Israel och på Västbanken. Två av dem var palestinska attentatsmän och två israeliska civila. Vapenvilan, som palestinierna hållit i sex veckor, tycktes vara på upphällningen.

Under strecket
AFP, TT
Publicerad

I staden Rosh Ha'yin öster om Tel Aviv, nära gränsen till Västbanken, sprängde sig en palestinier vid ingången till ett köpcenter strax efter klockan nio. En israel dödades och ett tiotal sårades, några allvarligt.
En stund senare upptäckte israeler på en bensinstation vid infarten till den stora judiska bosättningen Ariel på Västbanken att en palestinier uppträdde ”misstänkt”. När de försökte gripa honom utlöste han en sprängladdning; det sades först att han hade skjutits ned och att det utlöst sprängmedlet.
Mannen tog med sig en israel i döden. Ytterligare två israeler sårades.

**En grupp palestinska fångar förberedde sig för frigivning från Damunfängelset i norra Israel på tisdagen, som ett led i den nya aktionsplanen för fred i Mellanöstern. Men efter attentaten på tisdagsmorgonen ställde Israel in frigivningen av 76 palestinska fångar.
**Foto: Cohen Magen/Reuters

Annons
Annons
Annons