Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Foto: Michael Kappeler / IBL Bildbyrå / DPA
Resa

Frida Hansdotter: ”Be om ett rum med utsikt mot mäktiga Matterhorn”

Min stad. Om OS-stjärnan Frida Hansdotter får välja styr hon laggen mot schweiziska Zermatt, sommar som vinter, här skidar hon på glaciärer och tar en frappe i solen.

Hotell

Winkelmattensweg 18
berghof-zermatt.ch

Annons
X

Det här trivsamma, familjeägda hotellet ser precis ut så som man tänker sig att små bergshotell ska se ut. Rustika stenplattor, träbalkar i taken och en lobby med öppen eldstad väntar dig då du kliver in genom dörren. Har du tur får du ett rum med utsikt mot mäktiga Matterhorn, speciellt vackert är det när man vaknar på morgonen och kikar ut och ser solens strålar lysa upp berget.

undefined
Foto: Hotell Berghof

Glaciär

Klein Matterhorn

Zermatt har ett stort och fint skidområde, det finns hur många nedfarter som helst på vintern. Ett hett tips är att besöka staden även på sommaren, man kan nämligen åka skidor på den glaciär som finns här året runt. Vi och många andra landslag brukar träna här under försäsongen, så vill du se skidåkning i världsklass och bli inspirerad av de bästa skidåkarna i världen bör du styra kosan hit.

Restaurang

Furri
zermatt.net/furri
När jag skidat klart för dagen brukar jag hoppa av gondolen halvvägs ner från galciären. Här finns nämligen restaurang Furri som ger dig en perfekt avslutning på en bra dag i backen. Uteserveringen är stor och solen brukar gassa på bra här. Jag beställer gärna den klassiska schweiziska rätten Rösti mit Speck und Spiegelei, rösti med bacon och stekt ägg.

undefined
Foto: Furri

Vandring & kafé

Cervo
Riedweg 156, Zermatt
cervo.ch

Det som är så bra med Zermatt är man kan ägna sig åt både skidor och vandring, speciellt under sommaren. Känner man sig i bra form kan man ge sig på att bestiga Matterhorn som reser sig 4478 meter över havet. Det finns också många lättare leder att gå, en av mina favoriter börjar nere i byn och slutar uppe vid restaurang Cervo. Här dricker jag deras frappuccino Freddy på terrassen med utsikt över bergen.

Utflykt

Saas-Fee
saas-fee.ch

Tröttnar man på lyxiga Zermatt kan man åka över till grannbyn Saas Fee som är aningens mindre och har lite färre turister. Hit har jag åkt många gånger på landslagsläger och jag gillar den gemytliga stämningen. Härifrån utgår också många fina vandringsleder och är man sugen på lite snabbare aktiviteter finns det en rolig rodelbana.

undefined
Foto: Saas-Fee

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen