23-åring frias för dödsskjutning i Märsta

En man som tidigare dömdes till livstids fängelse för mord, efter en dödsskjutning i Märsta, frias nu av tingsrätten. Arkivbild.
En man som tidigare dömdes till livstids fängelse för mord, efter en dödsskjutning i Märsta, frias nu av tingsrätten. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

I tingsrätten dömdes 23-åringen till livstids fängelse. Nu friar hovrätten honom för mordet vid en busshållplats i Valsta i Märsta förra hösten. Hans dna har hittats på patronhylsorna och gärningsmannens jacka fanns i hans bostad, men bevisningen mot honom anses inte tillräcklig.

TT
Publicerad
Annons

Mordet ägde busshållplatsen ägde rum den 2 oktober förra året. En gärningsman iklädd en grön jacka kom till platsen på en elsparkcykel, avlossade flera skott mot en annan man, och flydde sedan på samma cykel. Flera personer blev vittnen till händelsen, men såg aldrig ansiktet på gärningspersonen.

Flera månader efter mordet greps 23-åringen, och han dömdes tidigare i somras till livstids fängelse av Attunda tingsrätt. Domen överklagades dock och nu kommer Svea hovrätt med sitt avgörande i målet. Och hovrätten resonerar annorlunda i sin bevisvärdering och beslutar att fria mannen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons