”Fri invandring går inte att kombinera med en välfärdsstat”

Det är en okränkbar rättighet att få fly från krig och förstörelse. Däremot kan ingen förvänta sig att komma till Sverige och räkna med att permanent försörja sig på andras bekostnad. Det skriver Benjamin Dousa, Muf, i en replik till SSU och S-studenter.

Under strecket
Publicerad

Benjamin Dousa

Foto: Jonas Lovéus
Annons

Philip Botström, SSU, och Elin Ylvasdotter, S-studenter, skriver i ett debattinlägg i SvD (4/4) att Sverige borde öka sitt flyktingmottagande och förbli en humanitär stormakt. Det vare sig Socialdemokraterna eller SSU hittills har svarat på är vem som ska stå för finansieringen. Redan idag har de indirekta och direkta migrationskostnaderna nått gränslösa proportioner. Fri rörlighet går inte att kombinera med ett av världens mest generösa välfärdssystem.

Vi i Moderata Ungdomsförbundet tycker att Sverige ska stå öppet mot omvärlden, oavsett om det rör sig om handel, arbetskraftsinvandring eller människor på flykt. Det är en okränkbar rättighet att få fly från krig och förstörelse. Däremot kan ingen förvänta sig att komma till Sverige och ha som affärsidé att permanent försörja sig på andras bekostnad. Därför behövs ett nytt samhällskontrakt med långsiktiga lösningar i migrationsfrågan.

Annons
Annons
Annons