Freivalds försvarar Lettland Turkisk kvinna hade sax i magen USA-sanktioner mot Syrien

Under strecket
Publicerad
Annons

Utrikesminister Laila Freivalds sade igår i Riga att Ryssland riktar obefogad och oacceptabel kritik mot Lettland.
Ryssland har den senaste tiden anklagat Lettland för brott mot de mänskliga rättigheterna när det gäller landets ryskspråkiga minoritet.
I möten med president Vaira Vike-Freiberga och utrikesminister Sandra Kalniete uttryckte Freivalds EU:s och Sveriges stöd.

– Lettland har uppfyllt alla de internationella krav som ställts på landet och dess lagstiftning. Kritiken är därför obefogad.
Freivalds första officiella utlandsbesök som utrikesminister gick till hennes födelseland Lettland. TT
En 58-årig kvinna i Turkiet började få mer och mer ont i magen men ville ändå inte gå till doktorn. Först efter tre år med magont uppsökte hon en läkare. När han röntgade kvinnan upptäckte han att hon hade en sax i magen.
Saxen tros ha blivit kvarglömd vid en operation för tre år sedan. Nu plockades den ut vid en ny operation. TT-DPA
Den amerikanska kongressen röstade med överväldigande majoritet för att införa
nya tuffa sanktioner mot Syrien för dess påstådda band till militanta extremister och dess försök att skaffa sig massförstörelsevapen. Åtgärden godkändes i senaten med röstsiffrorna 89 för och fyra mot.
Lagen ger Vita huset en mängd möjligheter att använda sanktionsvapnet mot Syrien. En är att begränsa amerikansk handel med landet och investeringar i det. En annan är att förbjuda export av viss teknik. Vidare kan syriska tillgångar i USA frysas samt syriska flygplans rätt att använda amerikanskt luftrum begränsas. TT-AFP

Annons
Annons
Annons