Annons

Fredsavtalet väcker hopp för fängslade Dawit Isaak

Eritreas utrikesminister Osman Sale (t h) togs emot av Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed (t v) den 26 juni för fredssamtal. Fredsavtalet som sedan tecknades i måndags kan bidra till en positiv utveckling för den fängslade svenske medborgaren Dawit Isaak.
Eritreas utrikesminister Osman Sale (t h) togs emot av Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed (t v) den 26 juni för fredssamtal. Fredsavtalet som sedan tecknades i måndags kan bidra till en positiv utveckling för den fängslade svenske medborgaren Dawit Isaak. Foto: Mulugeta Ayene och Kalle Ahlsén/TT

Eritrea kan få svårt att motivera Dawit Isaaks fortsatta fångenskap.
Det 20-åriga krig med Etiopien som i veckan förklarades avslutat har varit regimens främsta argument för att inte diskutera fallet.

Under strecket
Publicerad

Ett fredsavtal har undertecknats av Etiopien och Eritrea, meddelades under måndagsmorgonen denna vecka – efter de två ländernas 20-åriga krigstillstånd.

Dessutom möter Eritreas president Isaias Afwerki i morgon sin etiopiske motsvarighet Abiy Ahmed under sitt första officiella besök på två decennier i den etiopiska huvudstaden Addis Abeba, vilket har setts som ett tecken på att de båda menar allvar med freden.

Annons
Annons
Annons