Lundberg välkomnar Martin-Löfs sorti

Fredrik Lundberg, storägare i Industrivärden, välkomnar Sverker Martin-Löfs sorti och han har förståelse för den kritik som har riktats mot SCA. I och med den historiska styrelserockaden flyttar Fredrik Lundberg fram sina positioner. Samtidigt hyllar han maktsfärens nya starke man, Pär Boman.

Under strecket
Publicerad

Fredrik Lundberg, storägare i Industrivärden och blivande vice ordförande i bolaget.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Annons

Fredrik Lundberg är samlad men tagen av händelseutvecklingen. Det är ett dygn fullt av dramatik – en av Sveriges allra största maktsfärer är i gungning och bolag värda hundratals miljarder berörs. Han tar emot i sobert inredda lokaler på Blasieholmen i Stockholm, där investmentbolaget Lundbergs AB har sitt huvudkontor. Sitt budskap gör han klart omedelbart när SvD Näringsliv frågar om det var ett klokt beslut av Sverker Martin-Löf att lämna.

– Ja, det tycker jag, säger Fredrik Lundberg. Det är bra att vi genomför den här förändringen och jag vill understryka att det inte är mediernas fel. Medierna har en viktig granskande funktion i ett demokratiskt samhälle. Det som händer när det blir en sådan här massiv granskning är att bolagen får svårt att hålla fokus på verksamheten, folk pratar och det uppstår spekulationer. Därför måste vi agera, säger Fredrik Lundberg.

Annons
Annons
Annons