Annons

Fredric Karén: ”Många i branschen dömde ut SvD”

Fredric Karén lämnar sin tjänst som chefredaktör för SvD efter sex år.
Fredric Karén lämnar sin tjänst som chefredaktör för SvD efter sex år. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

När Fredric Karén tog över som chefredaktör på SvD var tidningen i en svår sits ekonomiskt. Sex år senare lämnar han ett blomstrande mediebolag. Nu ska han stärka samarbetet mellan alla Schibsteds tidningar i Sverige och Norge.

Under strecket
Publicerad

SvD:s fotograf Tomas Oneborg var först på plats vid terrordådet på Drottninggatan.

Foto: Tomas OneborgBild 1 av 4

Andreas Cervenka och Torbjörn Isacson vann Guldspaden 2014 för SCA-granskningen.

Foto: Foto: Sara L Bränström Bild 2 av 4

SvD juniors reportrar har intervjuat många kända svenskar sedan premiären. Här är det Emilia och Judit som intervjuar John Lundvik.

Bild 3 av 4
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 4 av 4

Sedan årsskiftet har Fredric Karén varit tjänstledig från SvD för att i rollen som redaktionell koncernchef hjälpa den kanadensiska mediekoncernen Torstar att klara den digitala transformationen. När han i januari nästa år återvänder till Sverige och Schibsted får han den engelska titeln senior vice president editorial transformation and collaboration.

– När jag erbjöds jobbet i Kanada såg jag det som ett tecken på att tiden nu var mogen för mig att gå vidare och lämna över SvD till nya krafter. Och när Schibsted sedan erbjöd mig den här fantastiska möjligheten att få jobba på tvärs över alla våra redaktioner, var jag inte sen att tacka ja.  

Annons
Annons
Annons