Fredagsvinet: Gott i glaset från Nya världen

En höjdare från Argentina, gjord på druvor odlade på 2 000 meters höjd och en exportsuccé från Nya Zeeland. Mikael Mölstad har valt ut sina favoriter inför helgen.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

1 / 4

Efter reklamen visas:
Fredagsvinet: 160311

Bra vin från Nya världen

Betyg: 6 av 6

De Loach Russian River Valley Pinot Noir 2013

Nr 2222, 199 kr, Kalifornien, USA, rött kryddigt & mustigt

De bästa vinerna på pinot noir från Kalifornien kommer från Santa Barbara eller, som detta vin, från Sonoma, norr om San Francisco. Härligt aromatisk bärsyrlig doft med violtoner och smak av skogsbär med lång läcker eftersmak. Passar både till kycklinggryta och lammstek.

Annons
Annons

2 / 4

Betyg: 5 av 6

Quara Single Vineyard Malbec 2013

Nr 6551, 129 kr, Salta, Argentina, rött fruktigt & smakrikt

Från fantastiska vingårdar i norra Argentina där många odlingar ligger på över 2 000 meters höjd. Felix Lavaque är den klart bästa producenten inte minst med detta rikt mörkfruktiga vin med toner av choklad, nötter och lång örtsyrlig smak. Smakar perfekt till en örtig och mustig viltstek.

Annons
Annons

3 / 4

Betyg: 6 av 6

Matua Organic Sauvignon Blanc 2015

Nr 3031, 100 kr, Marlborough, Nya Zeeland, vitt friskt & fruktigt

Matua var det första vinhuset på Nya Zeeland som gjorde vin på sauvignon blanc. De startade denna enorma exportsuccé redan 1974. I dag är aromerna mer dämpade som här med toner av litchifrukt gräs, lime och nässlor med bra kryddbitter eftersmak. Bra till aperitif eller skaldjur.

Annons
Annons

4 / 4

Betyg: 5 av 6

Bellingham Ancient Earth Chenin Blanc 2013

Nr 2085, 79 kr, Paarl, Sydafrika, vitt fylligt & smakrikt

Lillebror till en favorit: Old Orchards Chenin Blanc. Ancient Earth är inte lika ekbetonad men väl värd sitt pris tack vare en rik nötig och smörig doft med fruktiga vaxtoner och en mjuk skalbitter eftersmak. Som gjord till en helgrillad kyckling med rotfruktsgratäng.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons