Annons
X
Annons
X

Fred i sikte i racerkriget

Racerkriget mellan TTA och STCC kan vara på väg mot fred. Svenska bilsportförbundet och de båda organisationerna har träffats och diskuterat framtiden.

Av TT
(uppdaterad)

– Vi ska mötas igen om några veckor, säger Kåge Schildt, ordförande i bilsportförbundet till TT.

– Jag är väldigt optimistisk för att vi ska hitta en lösning.

TTA bröt sig ur STCC inför årets säsong, tog med sig en rad toppförare och stora stall och började tävla efter ett nytt reglemente. STCC ändrade en del i sin tävlingsform men behöll grundformen och de båda serierna har kört parallellt.

Annons
X

– Det finns inte plats för två sådana här serier i Sverige, säger Schildt. Vi har jobbat med de här frågorna sedan 2010 och haft fortlöpande kontakter med båda parter.

Mötet mellan STCC och TTA hölls på Kåge Schildts kontor i Åstorp på förbundets inbjudan. Initiativet kom alltså inte från någon av parterna.

Syftet har varit att hitta en snabb lösning. Man har tittat på alternativ och möjligheter som skulle kunna förverkligas redan nästa år, enligt förbundet.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  ”Parterna ser positivt på dagens diskussioner där det kan finnas möjlighet till samverkan och har därför kommit överens om att träffas igen inom kort” heter det bland annat i ett pressmeddelande från Bilsportförbundet.

  Tonen i diskussionerna mellan STCC och TTA har tidigare under säsongen ibland varit ganska hätsk.

  I dag är läget annorlunda, påpekar Schildt.

  – Det är en helt annan samtalston nu. Det finns mycket att vinna om man kan hitta samarbetsformer för det här, säger Schildt och menar att en lösning inte bara är bra för TTA och STCC utan också för Bilsportförbundet.

  Han förnekar att någon av grupperna är i ett sådant läge att de inte klarar säsongen ekonomiskt.

  – De klarar säkert nästa säsong också, om så skulle behövas, säger han.

  Hur ett samarbete skulle kunna se ut vill han inte diskutera. Det är för tidigt, anser han.

  Hur man ska hitta ett samarbete när de båda klasserna skiljer sig så starkt åt tekniskt som TTA och STCC är enligt Schildt en av de punkter man ska börja diskutera nästa gång man träffas.

  – Man har investerat väldigt mycket på båda sidor. TTA står med helt nya bilar och de är man inte beredd att köra till soptippen precis, konstaterar Schildt.

  Sponsorerna vill säkert också ha långsiktig effekt av sina satsningar.

  – Man får ta till vara vars och ens intressen, så att ingen känner sig som en förlorare och måste backa ur det här på ett sätt som inte är riktigt, säger Schildt.

  Göteborg TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X