Frasiga våfflor
Som vi har längtat denna vinter – efter vår och våfflor. Nu äntligen har båda anlänt. Våren skymtade i veckan och idag är det våffeldagen. Passa på att njuta av matredaktör Ingrid Erikssons goda våfflor som finns i både salt och söt version. Recept Ingrid Eriksson Vintips Mikael Mölstad.
Frasvåfflor
Klassikern bland våfflor och den enda tänkbara varianten för den renläriga våffelälskaren. Ät med sylt och grädde eller bara strösocker ovanpå.
Till receptet
Spenatvåfflor med räksallad
Servera våfflorna delade i hjärtan som drinktilltugg. Man kan också servera hela våfflor som lunch eller en lättare kvällsrätt. Räksalladen kan göras i ordning i god tid. Våfflorna serveras avsvalnade men inte kalla.
Limevåfflor med lax och pepparrotskräm
Det här är samma grundrecept som till spenatvåfflorna men smeten är istället smaksatt med lime. Servera tre, fyra hjärtan per portion som förrätt med rökt lax och pepparrotskräm. Limevåfflorna är också goda till dessert serverade med vaniljglass.
Till receptet
Mölstads vintips: Leth Duett Riesling Grüner Veltliner Trocken, 69 kr, Österrike, 4587.
Våfflor à la Cajsa Warg med skinka och avokado
De här våfflorna är lagom frasiga och neutrala i smaken och passar lika bra till dessert som till förrätt eller drinktilltugg, beroende på vad man serverar till. Här serveras de som ett litet kvällsmål eller till lunch eller brunch.