Frantzén: 3 000 för en meny är egentligen billigt

Stockholms lyxigaste restaurang: Tre våningsplan, utsikt över Klara kyrka och en fast meny för 3 000 kronor – exklusive dryck. Medan trenden i Krogstockholm är mellanklasskrogar satsar Björn Frantzén allt på lyxsegmentet. ”Den här typen av krog gör man bara en gång i livet”, säger han.

Under strecket
Publicerad
Björn Frantzén har bytt upp sig. Från en krog på 85 kvadratmeter till en på över 500: ”Det känns som om vi bytt en skokartong mot ett rymdskepp”.

Björn Frantzén har bytt upp sig. Från en krog på 85 kvadratmeter till en på över 500: ”Det känns som om vi bytt en skokartong mot ett rymdskepp”.

Foto: Lars Pehrson
Har skyhöga förväntningar att leva upp till. Björn Frantzén antar utmaningen med en krog ”man bara gör en gång i livet”. Men prata Michelinstjärnor vill han inte. Frantzén rymmer en hel fastighet på Klara Norra kyrkogata ut. Tryck på bläddringsknappen och titta in.

Har skyhöga förväntningar att leva upp till. Björn Frantzén antar utmaningen med en krog ”man bara gör en gång i livet”. Men prata Michelinstjärnor vill han inte. Frantzén rymmer en hel fastighet på Klara Norra kyrkogata ut. Tryck på bläddringsknappen och titta in.

Foto: Lars Pehrson
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Lars Pehrson
Foto: Lars Pehrson
Björn Frantzén vid skorstensstocken där en kväll på Frantzén börjar – och slutar. Kyliga kvällar brinner antagligen den centralt placerade kaminen. Är årstiden ljummen finns istället möjlighet att inta en drink, eller kaffe på terrassen med utsikt över City med Klara kyrka och Hötorgsskraporna i blickfånget.

Björn Frantzén vid skorstensstocken där en kväll på Frantzén börjar – och slutar. Kyliga kvällar brinner antagligen den centralt placerade kaminen. Är årstiden ljummen finns istället möjlighet att inta en drink, eller kaffe på terrassen med utsikt över City med Klara kyrka och Hötorgsskraporna i blickfånget.

Foto: Lars Pehrson
Annons

Det är dagen efter den första kvällen i skarpt läge, det vill säga med betalande gäster och Björn Frantzén kör en, vad som närmast kan kallas för, debriefing med serveringspersonal, sommelier och ett par kockar.

Under tiden väntar vi i en soffa av modern snitt i den övre delen av den nya restaurangen. Det är här en kväll på Frantzén börjar – och slutar. Kyliga kvällar brinner antagligen kaminen vars skorstensstock är central i rummet. Är årstiden ljummen finns istället möjlighet att inta en drink, eller kaffe på terrassen med utsikt över City med Klara kyrka och Hötorgsskraporna i blickfånget. Gårdagskvällen var en sådan, då lämnade inte gästerna terrassen förrän klockan två.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons