Annons

Fransman utan krusiduller

Anka på menyn hos Brasserie Balzac.
Anka på menyn hos Brasserie Balzac.

På Brasserie Balzac gäller franskt rakt igenom. Många råvaror hämtas från småskaliga franska leverantörer.

Under strecket
Publicerad

Ärlig fransk mat i en opretentiös miljö. Så beskriver krögarna bakom Brasserie Balzac sin nya krog som öppnar dörrarna på fredag. Matkonceptet är utformat av Rikard Hult, ägare av restaurangen L’Epicurien i franska Albi, och den gastronomiske konsulten Herman Rasmussen.

– Det är svårt att hitta ett brasserie i Stockholm som vågar köra franskt rakt igenom, utan att servera toast skagen eller löjrom. På Balzac ska det kännas enkelt och opretentiöst att slinka in på ett ostron eller en omelett à la minute, säger Bogdan Monciu, driftansvarig på Brasserie Balzac.

**På menyn hittar man **rustik fransk mat som chateaubriand med halstrad anklever, moules frites och kalvhuvudskroketter till rätter som influerats av Frankrikes mångkultur.

– Alla råvaror är i säsong och mycket kommer från småskaliga franska leverantörer, berättar Bogdan Monciu.

Brasserie Balzac, Odengatan 26

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons